Botanisch interieur

Groen in je huis kan een heerlijke rust geven. Geen wonder dat de botanische trend nog steeds zo populair is. Botanisch kan betekenen planten in huis, maar kan ook terugkomen in behang of woonaccessoires in je woonkamer.

Wat zijn de kenmerken van een botanisch interieur?

Botanisch staat kort gezegd voor de plantkunde. Dus een botanisch interieur bestaat dan ook voornamelijk uit elementen met planten. Dat kunnen letterlijke planten zijn, kussens, behang of accessoires. Soms wordt de stijl ook gecombineerd met andere stijlen zoals een industriële woonstijl.

Botanische woontrend

Botanisch behang

Er zijn allerlei soorten behang te krijgen met plantenprints. Zo kun je een gaaf fotobehang kopen waarmee je een oerwoud op je muur plakt. Of kies voor een leuk behang print zoals hieronder. Ben je een behang beginner? Kies dan voor een grove print die makkelijk te matchen is tussen de banen in. Daarnaast is het gemakkelijk om voor een vliesbehang te gaan. Verkeerd geplakt? Trek het een stukje los en plak opnieuw tot je tevreden bent.

botanisch behang met aap botanisch behang

Planten in huis

De meest voor de hand liggende keuze in een botanisch interieur is het toevoegen van planten. Zo had ik een wat kale hoek in mijn huis. Wat beter dan deze op te vullen met planten? Ik ging voor een oerwoud in mijn vensterbank. De potten zijn een mix van wat ik al had staan. Gezellig hè?

Planten in vensterbank

 

Botanische woonaccessoires

Als laatste kun je natuurlijk nog groene accessoires toevoegen aan je interieur. Zo zijn er bordjes, fotolijstje en bijvoorbeeld cactussen van draad. Onderstaande accessoires vond ik bij de Kwantum.

botanische wanddecoratie cactus lijstje draadcactus

 

Ook kussen zijn in allerlei prints. Mooi om te combineren bij een neutrale bank. Dit kussen vond ik op de VT wonen website.

botanisch kussen

Een toffe accessoire zijn de posters of katoenen doeken waarop de ‘echte plantenkunde’ terug te zien is. Deze kun je bijvoorbeeld kopen van het merk HKliving. Deze kan zowel goed in de woonkamer als in de slaapkamer of op kantoor.

hkliving-schoolkaart-botanischGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *