Suikervrije lemonbars

Suikervrije lowcarb lemonbars

Ik probeer zoveel mogelijk zonder suiker en koolhydraten te eten. Tel daarbij op dat ik heel erg van bakken hou en van lekkere dingen eten. Dan kom je snel uit bij de suikervrije lemonbar. Ik heb een variatie van dit recept ooit ergens op een Amerikaanse site gevonden. Ik heb het zelf aangepast en naar eigen inzicht vorm gegeven en ben tot het volgende recept gekomen om heerlijke mini gebakjes mee te bakken.

Bodem
120 gram amandelmeel
60 gram koude boter
1/2 tsp xanthan gum
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel zoetstof Kruidvat = gelijk aan 1 eetlepel suiker 

Cheesecake vulling
350 gram roomkaas op kamertemperatuur
1 groot ei
2 eetlepels slagroom
Citroen schil van 1 citroen
Citroensap van een halve citroen (ongeveer 1 eetlepel)
1 + 1/8 theelepel kruidvat zoetstof

Vierkante bakvorm met een doorsnede van 20cm

suikervrije lemonbars beslag

Beschrijving
1. Verwarm voor het bakken van de korst de oven voor op 175 graden.

2. Voeg voor de korst het amandelmeel, de boter, het xanthaangom, het zout en de zoetstof samen en mix deze tot het mengsel op fijne kruimel lijkt.

3. Druk het mengsel gelijkmatig samen op de bodem van een 20 cm vierkante ovenschaal. Bak de korst 10 minuten. Zet de bodem opzij en laat deze afkoelen.

4. Zet de temperatuur terug tot 135 graden.

5. Sla voor de vulling de roomkaas in een grote kom tot een gladde massa. Klop het ei, de room, de citroenschil, het citroensap en de zoetstof tot een gladde massa.

6. Verdeel de vulling gelijkmatig over de afgekoelde korst. Bak het geheel af in 30 minuten. Of tot de vulling stevig is en niet meer beweegt wanneer geschud.

7. Laat het buiten de koelkast zo’n 30 minuten afkoelen. Vervolgens tenminste 2 uur verder af laten koelen in de koelkast. Snij het in ongeveer 16 vierkante stukken.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *