Wat is een bullet journal?

 

Toen mijn collega begon over een bullet journal moest ik even Googelen. Gezien ik wel van de lijstjes en agenda’s ben was ik meteen nieuwsgierig! Een bullet journal is kort gezegd een boekje met bullets (puntjes) die je zelf in kan delen zoals je zelf wilt door de puntjes te verbinden.

Ik vond deze handige video die het heel simpel uitlegt.

 

Voor wie is een bullet journal?

Een bullet journal is voor mensen die overal lijstjes hebben liggen en natuurlijk van pen en papier houden. Ben je meer van online lijstjes en ben je niet super creatief? Dan is dit waarschijnlijk niet echt iets voor jou.

Wat overigens wel echt anders is dan online lijstjes is dat je ook toffe voortgangsdiagrammen kunt tekenen. Die je vervolgens natuurlijk zelf in kunt kleuren om je voortgang bij te houden. Dat geeft een heerlijk gevoel!

Zelf aan de slag met de bullet journal

Ok, dus nu jij en ik weten wat een bullet journal is. Wil jij er ook mee aan de slag? Let dan met het kopen op de kwaliteit van het papier. Het fijnste is om met gekleurde stiften aan de slag te gaan. Dan moet het papier dik genoeg zijn zodat het niet doordrukt op de volgende pagina. Ikzelf vond een aantal leuke exemplaren op bol.com en ben voor een marmerlook boekje gegaan.

kleurpotloden voor agenda

Boekje binnen? Aan de slag. Pak je potloden, fineliners en lineaal erbij. Denk goed uit wat je voor lijstje wilt maken. Een weekplanning, lange termijn doelen of voortgangsbalk. De mogelijkheden zijn eindeloos. Plan klaar? Tekenen maar!

 

Mijn creatie

Ik ben bezig met het plannen van een bruiloft en heb flink wat Excel sheets in de maak. Toch vond ik het leuk daarvoor wat creatieve lijstjes en overzichten te maken in het journal. Zie hier mijn eerste creatie.

bullet journalGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *